joomla stats

LaVita Publishing voor de mooiste lesbische boeken

Verder

Verder - Isabelle van EwijkIsabelle van Ewijk

Als Marijn overlijdt blijft de zachtmoedige Tes alleen achter, zonder de vrouw die zeventien jaar lang haar geliefde en haar eigenzinnige gids was. Beste vriendin Judith, die Tes regelmatig een spiegel voorhoudt, is haar enige houvast. Na twee jaar van rouw pakt Tes de draad weer op. Terwijl haar leven in een stroomversnelling terechtkomt, begint ze haar relatie met Marijn met andere ogen te zien. Ze beseft dat ze te beschermd is geweest en de leiding gemakzuchtig uit handen heeft gegeven. Eindelijk durft Tes opnieuw te leven, te falen, te hunkeren en te kiezen… alleen nu voor zichzelf.

Lees meer...

Filola wil een krokodil

Filola wil een krokodil - Ingeborg Hornsveld & Marjanka SiereveltIngeborg Hornsveld & Marjanka Sierevelt

Wat Filola voor haar verjaardag wil? Geen Barbies, geen springtouw, geen nieuwe fiets, zelfs geen hondje. Filola wil een krokodil. En niets anders. Filola’s moeders gaan op pad om er eentje te vinden… Of het ze lukt, dat lees je in het prentenboek Filola wil een krokodil van Ingeborg Hornsveld (tekst) en Marjanka Sierevelt (illustraties).

Lees meer...

Onderhuids

Suzanne Gerding

Cover Onderhuids - Suzanne GerdingFloor leidt het leven waar veel vrouwen van dromen: ze is getrouwd met een lieve man, heeft twee schatten van dochters en een goedlopende psychologiepraktijk. Toch vraagt ze zich steeds vaker af wat er gebeurd zou zijn als ze negen jaar geleden een andere keuze had gemaakt. Terwijl ze op zoek gaat naar het antwoord, voelt ze stukje bij beetje de vaste grond onder haar voeten wegzakken. In haar zoektocht zet ze alles wat haar lief is op het spel.

Met Onderhuids won Suzanne Gerding de LaVita Publishing Debuutprijs 2012.

Lees meer...

Adem

Adem - Sharmila MadhvaniSharmila Madhvani

Padme werkt in een bordeel als gezelschapsdame voor Lurt, het neefje van een beruchte rebellenleider. Ze gruwelt bij de gedachte dat hij binnenkort meer van haar gaat verlangen. En dan ontmoet ze Neia, die voorstelt haar daar weg te halen. Padme aarzelt, want hoewel het meteen heel goed klikt, is ze bang voor Neia’s heldere blik die veel meer lijkt te zien dan zou mogen. Uiteindelijk stemt ze toch toe. Daarmee haalt ze zich de woede van de rebellenleider op haar hals, en bovendien belandt ze in het middelpunt van een politieke crisis. Ondanks dat is ze voor het eerst sinds jaren weer echt gelukkig. Maar dan maakt Neia’s veel te leuke ex haar opwachting en wordt Padmes vertrouwen ernstig op de proef gesteld.

Lees meer...

Ontmaskerd

Kim Baldwin & Xenia Alexiou

Cover Ontmaskerd - Kim Baldwin & Xenia AlexiouTwee vrouwen, twee missies, hetzelfde doelwit: een seriemoordenaar die schijnbaar willekeurig jonge vrouwen afslacht.

Seriemoordenaar de ‘Koppensneller’ houdt heel Amerika in zijn greep. Als hij de FBI te snel af is en het land ontvlucht, wordt de Elite Operatives Organisation ingeschakeld. Het wordt special agent Lynx’ eerste grote solo-opdracht, en ze is vastbesloten die tot een goed einde te brengen. Ze volgt haar doelwit naar de Aziatische jungle en komt terecht in het hart van de internationale vrouwenhandel. Daar krijgt ze te maken met gewetenloze criminelen voor wie een mensenleven niets waard is – én met een concurrent: een meedogenloze huurmoordenaar die achter hetzelfde doelwit aanzit.

Ontmaskerd is het derde deel in de prijswinnende Elite Operatives Serie. Het werd genomineerd voor de Lambda Award, dé Amerikaanse prijs voor LGBT-fictie. Ontmaskerd en Explosieve erfenis wonnen de Golden Crown Literary Society Award. Dubbel doelwit werd in 2010 tweede in de Nederlandse publieksverkiezing Beste Lesbische Boek.

Lees meer...